Μονάδα

Η Ιστορία
Της ΜΟΝΑΔΑΣ

Η  μονάδα δημιουργήθηκε  στην Αλεξανδρούπολη το 1995 με την επωνυμία CHAMPIGNON HELLAS. Ολοκληρώθηκε το 1997 όπου και ξεκίνησε τη λειτουργία της,  με ένα πολύ μικρό όγκο παραγωγής (γύρω στους τρεις με τέσσερις τόνους την εβδομάδα) έως και το 1999.

 

Το 2001 πέρασε σε νέα χέρια με έναν όγκο παραγωγής γύρω στους 10 με 20 τόνους την εβδομάδα, έως το 2004.

 

Στη συνέχεια και αφού πέρασε σε διάφορα επιχειρηματικά σχήματα, χωρίς ποτέ να αξιοποιηθεί πλήρως η δυναμική της, η μονάδα εγκαταλείφθηκε και έμεινε ανενεργή ως και το 2015.

«Μανιτάρια Ελληνικής Γης»
Μια φιλόδοξη και δυναμική μονάδα παραγωγής ποιοτικών μανιταριών.

Δυο άνθρωποι που τους χαρακτηρίζει ο δυναμισμός, ανέλαβαν στις δυσκολότερες συγκυρίες για την ελληνική οικονομία, να επιδιώξουν τη βιώσιμη και  δυναμική ανάπτυξη της μονάδας. Οπλισμένοι με τόλμη, όραμα και τεχνογνωσία στην παραγωγή των μανιταριών, αποτελούν το νέο επιχειρηματικό σχήμα.

 

Η μονάδα ξεκίνησε τη λειτουργία της , με την επωνυμία  «Μανιτάρια Ελληνικής Γης» και προχώρησε σε επενδύσεις με ίδια κεφάλαια και μια φιλόδοξη στρατηγική ανάπτυξης, που ξαναφέρνει στον καταναλωτή το φρέσκο , ποιοτικό και αγνό ελληνικό μανιτάρι.

 

Μετά από πολλά χρόνια απόλυτης κυριαρχίας των εισαγόμενων κυρίως  Πολωνικών Μανιταριών, μια ελληνική μονάδα στοχεύει να προσφέρει στην  αγορά αλλά και στην οικονομία της χώρας μας , ποιοτικό τοπικά παραγόμενο προϊόν .

Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

Με 18 θαλάμους καλλιέργειας οι οποίοι καλύπτουν 7200 τετραγωνικά μέτρα σε πλήρη λειτουργία, τα «Μανιτάρια Ελληνικής Γης» έχουν  δυναμικότητα σε πλήρη παραγωγή να παράξουν  28 με 30 τόνους την εβδομάδα. Το νούμερο αυτό αντιστοιχεί στο 15-20% της συνολικής κατανάλωσης μανιταριών στην Ελλάδα.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΚΟΜΠΟΣΤ

Η καλλιέργεια βασίζεται στη μέθοδο “κομπόστ”. Η διαδικασία αυτή μετατρέπει τα οργανικά υπολείμματα της φύσης  ώστε να αναζωογονήσει το χώμα που καλλιεργούνται τα Μανιτάρια Ελληνικής Γης .

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Στη μονάδα αυτή τη στιγμή απασχολούνται συνολικά 80 εργαζόμενοι (εργάτες, τεχνολόγοι και διοικητικοί υπάλληλοι ).