Άλειμμα αντζούγιας και μανιταριών

    

Οκτώβριος 15, 2018

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 1 hr
  • Yields: 1 μπολ

Ingredients

200 γρ. λευκά μανιτάρια Εληνικής γης

200 γρ. αντζούγιες φιλέτο σε λάδι

½ φλ. λευκά αμύγδαλα

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

½ φλ. ελαιόλαδο

½ φλ. άνηθος ψιλοκομμένος

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Directions

1Στραγγίζουμε τις αντζούγιες από το λάδι τους.

2Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε 4 ή σε 8 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος τους (τα μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα).

3Καβουρδίζουμε ελαφρά τα αμύγδαλα σε αντικολλητικό τηγάνι ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα.

4Βάζουμε τις αντζούγιες, τα μανιτάρια, το σκόρδο και τα αμύγδαλα στη μουλινέτα και δουλεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα.

5Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο (όπως στη μαγιονέζα) συνεχίζοντας να δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει σαν αλοιφή.

6Μεταφέρουμε σε μπολ, ρίχνουμε τον άνηθο και όσο πιπέρι θέλουμε -ίσως και λίγο πιπέρι καγιέν.

7Ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ

00:00
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.