Αλμυρά muffins με σύκο & μανιτάρια

    

Ιούνιος 7, 2018

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 24 muffins

Ingredients

300γρ. λευκά μανιτάρια μανιτάρια Ελληνικής γης κομμένα σε λεπτές φέτες

100γρ. βούτυρο (τα 80 γρ. λιωμένο)

2κ.σ. ψιλοκομμένο δενδρολίβανο (μόνο τα φύλλα)

150γρ. αποξυραμένα σύκα ψιλοκομμένα

200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3κγ. μπέικιν πάουντερ

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

2 αυγά

200ml. ξυνόγαλα

Αλάτι – πιπέρι

Directions

1Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τα 20γρ. βούτυρο και προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και το δενδρολίβανο. Σοτάρουμε καλά τα μανιτάρια χωρίς να τα ανακατεύουμε συνέχεια, για να μη βγάλουν πολλά υγρά. Μόλις ετοιμαστούν τα αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν όλα τα υγρά τους.

2Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την παρμεζάνα, τα σύκα, το αλάτι, το πιπέρι, και έπειτα προσθέτουμε τα αυγά και το ξινόγαλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια πολύ μαλακή ζύμη με μια σπάτουλα και προσθέτουμε τα μανιτάρια, ανακατεύοντας καλά.

3Βουτυρώνουμε δυο φόρμες για muffins με 12 θήκες, παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη και τις αδειάζουμε μέσα σε αυτές. Γεμίζουμε τα ¾, όχι μέχρι πάνω πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 18-20 λεπτά.

4Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε. ΠΗΓΗ

00:00
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.