Ανοιχτή πίτα με κρέμα γραβιέρας, κρεμμύδι, μανιτάρια και θυμάρι

    ,

Ιούλιος 30, 2018

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 40 mins
  • Yields: 4 μερίδες

Ingredients

Για την κρέμα γραβιέρας

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

100γρ. γραβιέρα τριμμένη

50γρ. παρμεζάνα τριμμένη

200ml κρέμα γάλακτος

1 αβγό

ξύσμα από 1 λάιμ

έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Για την πίτα

1 φύλλο σφολιάτας

1 κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές ροδέλες

250γρ. Λευκά μανιταρι Ελληνικής γης, σε φέτες

½ κουτ. σούπας εστραγκόν ξερό

30γρ. κασέρι τριμμένο

1 κρόκο αβγού, για το φύλλο

1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, για το φύλλο

Directions

1Για την κρέμα γραβιέρας: Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για μισό λεπτό, ρίχνετε την κρέμα και την αφήνετε να πάρει βράση. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη γραβιέρα, την παρμεζάνα, το αβγό, το ξύσμα λάιμ, πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.

2Για την πίτα: Βάζετε σε ένα μπολ το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι, 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε καλά.

3Απλώνετε το φύλλο σφολιάτας πάνω σε μια λαδόκολλα, τρυπάτε με ένα πιρούνι και στη συνέχεια αλείφετε την επιφάνεια με την κρέμα γραβιέρας, αφήνοντας ένα περιθώριο κενό γύρω γύρω, 1εκ. περίπου.

4Σκορπάτε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια ομοιόμορφα πάνω στην κρέμα, πασπαλίζετε με το θυμάρι και το κασέρι και κλείνετε το περιθώριο προς τα μέσα φτιάχνοντας ένα πλαίσιο.

5Αλείφετε τη ζύμη γύρω γύρω με τον κρόκο αβγού ανακατεμένο με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια ψήνετε την πίτα για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.
ΠΗΓΗ

00:00
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.