Αργοψημένο μοσχαράκι με άγρια μανιτάρια

    ,

Φεβρουάριος 8, 2019

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 4 hrs 30 mins
  • Yields: 6 μερίδες

Ingredients

40ml ελαιόλαδο

1 κιλό Brown & Λευκά μανιτάρια Ελληνικής γης, σε χοντρά κομμάτια

6 σπαλομπριζόλες μοσχαρίσιες πάχους 4-5 εκ. (2 κιλά περίπου συνολικά)

1 μεγάλο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

40γρ. αλεύρι

1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο ή 1 κουτ. γλυκού ξερό

1½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

300ml ζωμό κρέατος σπιτικό ή ψυγείου

50ml σέρι* ή κονιάκ

80ml κρέμα γάλακτος

μαϊντανό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Directions

1Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150οC στον αέρα. Ζεσταίνετε καλά το μισό ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε τα μανιτάρια και σοτάρετε για 6-8 λεπτά. Αδειάζετε τα μανιτάρια σε μια βαθιά γάστρα.

2Επαναφέρετε το τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε τις σπαλομπριζόλες και τις ψήνετε δυο-δυο στο τηγάνι για να θωρακιστούν και από τις δύο πλευρές. Τις μεταφέρετε στη γάστρα πάνω από τα μανιτάρια.

3Επαναφέρετε το τηγάνι στη φωτιά με όσο λίπος έχει απομείνει από τις μπριζόλες και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Πασπαλίζετε με το αλεύρι, το θυμάρι και την πάπρικα. Ανακατεύετε καλά με σπάτουλα και προσθέτετε τον ζωμό, το σέρι ή το κονιάκ, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε ξύνοντας τον πάτο του τηγανιού για να ξεκολλήσουν τα υπολείμματα από το σοτάρισμα του κρέατος.

4Αδειάζετε το μίγμα του τηγανιού στη γάστρα, σκεπάζετε με καπάκι και ψήνετε στο φούρνο για 3 ώρες.

5Ξεσκεπάζετε τη γάστρα, περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος, ανακινείτε και κλείνετε ξανά με το καπάκι. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμη.

6Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΠΗΓΗ

00:00
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.