Χορτοφαγικό μπέργκερ

    ,   

Σεπτέμβριος 7, 2017

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 6 μέτρια μπέργκερ

Ingredients

6 ψωμάκια για μπέργκερ

1-2 κρεμμύδια (σε ροδέλες)

1-2 ντομάτες (ροδέλες)

ψιλοκομμένο μαρούλι και λάχανο

1 αγγούρι (ροδέλες)

μαγιονέζα

κέτσαπ

αλάτι, πιπέρι

Για τα μπιφτέκια μανιταριών

600 γραμ. μανιτάρια Ελληνικής γης μεγάλα (λευκά & καφέ)

250 γραμ. φασόλια βρασμένα

2-3 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά ή παξιμάδι

1 αυγό

1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)

1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)

1 κουταλιά μουστάρδα απαλή ή πικάντικη

λίγο φρέσκο θυμάρι

ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Directions

1Ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια: καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε.

2Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι και τα σοτάρουμε να βγάλουν και να απορροφήσουν τα υγρά τους. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά.

3Βάζουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι τα φασόλια και λίγα – λίγα τα μανιτάρια και τα πολτοποιούμε να γίνουν σαν κιμάς. Τα αδειάζουμε σε φαρδύ μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα μπιφτέκια. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί και να πάρουμε ένα μίγμα εύπλαστο. Εάν χρειαστεί θα προσθέσουμε επιπλέον φρυγανιά.

4Πλάθουμε 6 μέτρια μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, ελαφρά λαδωμένο.

5Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά περίπου.

6Για τη συναρμολόγηση: ανακατεύουμε σε μπολ λίγη μαγιονέζα με κέτσαπ.

7Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα αλείφουμε με τη σάλτσα.

8Τακτοποιούμε στο κάτω ψωμάκι τα ψιλοκομμένα σαλατικά και τοποθετούμε πάνω τους τα μπιφτέκια. Από πάνω τακτοποιούμε τα υπόλοιπα υλικά.

9Σκεπάζουμε με το άλλο ψωμάκι και σερβίρουμε.

10Εάν θέλουμε μπορούμε να ζεστάνουμε λίγο τα ψωμάκια πριν τα γεμίσουμε, στο φούρνο ή στην τοστιέρα.

00:00
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.