Χυλοπίτες με μανιτάρια, σκόρδο, λεμόνι & ανθότυρο

    ,

Μάρτιος 13, 2018

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 25 mins
  • Yields: 4-5 μερίδες

Ingredients

1 κιλό μανιτάρια Γίγας Λευκά μανιτάρια Ελληνικής γης

1 πακέτο χυλοπίτες

2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κλαδάκι δεντρολίβανο

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

½- ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο

ανθότυρο ξερό τριμμένο (κρητικό) ή άλλο σκληρό τυρί της επιλογής σας (προαιρετικά)

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Directions

1Καθαρίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε στη μέση.

2Βάζετε στη φωτιά ένα βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα να ζεσταθεί πολύ καλά και ρίχνετε μέσα το μισό ελαιόλαδο, τα μανιτάρια και το σκόρδο να σοταριστούν μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν.

3Προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, αλατοπιπερώνετε καλά και ρίχνετε τα φυλλαράκια του δεντρολίβανου και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

4Στο μεταξύ βράζετε ελαφρά τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό και τις ρίχνετε στο τηγάνι με τα μανιτάρια, μαζί με λίγο από το νερό που έβρασαν και ανακατεύετε καλά.

5Σερβίρετε πασπαλίζοντας με μπόλικο ξερό ανθότυρο (αν βάλετε) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

6Γαρνίρετε το κάθε πιάτο με μια φουντίτσα δεντρολίβανο. ΠΗΓΗ

00:00
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.