Φάβα με μανιτάρια

Φάβα με μανιτάρια

    ,

Μάρτιος 1, 2018

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 1 hr 10 mins
  • Yields: 2 μερίδες

Ingredients

300 γρ. Portobello & Λευκά μανιτάρια Ελληνικής γης

1 φλ. φάβα

1 κρεμμύδι

1 κρεμμύδι

2 κ.σ κάππαρη

3 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο

ξύσμα & χυμό από 1 λεμόνι

4 κ.σ βούτυρο

8 κ.σ ελαιόλαδο

2 κ.σ κρεμά βαλσάμικου

αλάτι-πιπέρι

Directions

1Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, τη φάβα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε νερό, μέχρι να φτάσει 3-4 δάκτυλα πάνω από τη φάβα και την αφήνουμε να σιγοβράσει, για 50-55 λεπτά. Προσθέτουμε νερό κατά την διάρκεια του βρασίματος, έτσι ώστε η φάβα να παραμένει συνέχεια σκεπασμένη με νερό. Όταν είναι έτοιμη τη σουρώνουμε, κρατάμε τα υγρά που έχουν μείνει και την πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγα από τα υγρά που κρατήσαμε και χτυπάμε, μέχρι να πάρει μια βελούδινη υφή.

2Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την κάππαρη, τον μαϊντανό και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το πιπέρι, 4 κουταλιές ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να μαριναριστούν, για 30 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα. Στο τέλος ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.

3Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια και στη συνέχεια τα σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, με ελαιόλαδο, για 3-4 λεπτά, και αλατοπιπερώνουμε. Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

4Σερβίρουμε τη φάβα προσθέτουμε τα μανιτάρια, βάζουμε από πάνω το μείγμα με το μαριναρισμένο κρεμμύδι και την κάππαρη και γαρνίρουμε με την κρέμα βαλσαμικού με σύκο.
ΠΗΓΗ

00:00
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.