Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και μανιτάρια

    ,

Ιούλιος 30, 2018

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 50 mins
  • Yields: 5-6 μερίδες

Ingredients

400γρ. λευκά μανιτάρια Ελληνικής γης, ψιλοκομμένα

6 μεγάλα κολοκύθια, χοντρά, κομμένα στη μέση

1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα

4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι, τριμμένο

½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη

2 λεμόνια

2 λίτρα ζωμό λαχανικών φρέσκο ή από κύβο βιολογικό

1½ κουτ. σούπας κορνφλάουρ

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Directions

1Πλένετε καλά και σκουπίζετε τα κολοκύθια. Τα κόβετε στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε την ψίχα από την κομμένη πλευρά τους. Στύβετε με τα χέρια την ψίχα και την ψιλοκόβετε.

2Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, την ψίχα από τα κολοκύθια, το ρύζι, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, το τριμμένο μπαχάρι, τον κόλιανδρο, το χυμό και το ξύσμα από το 1 λεμόνι και το μισό ελαιόλαδο.

3Κόβετε με ένα μαχαίρι μια μικρή φετούλα από την άκοπη πλευρά του κάθε κολοκυθιού (ώστε να στέκονται όρθια) και με ένα κουτάλι τα γεμίζετε καλά με το μίγμα.

4Βάζετε τα κολοκύθια, όρθια σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα με το άνοιγμα προς τα πάνω. Γεμίζετε την κατσαρόλα μέχρι τη μέση της με όσο ζωμό λαχανικών χρειαστεί, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σκεπάζετε με το καπάκι της. Βράζετε το φαγητό για 45 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.

5Με μια κουτάλα βγάζετε αρκετό από το ζουμί της κατσαρόλας και το βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα από το δεύτερο λεμόνι.

6Σε ένα μικρό μπολ διαλύετε το κορνφλάουρ με δύο τρεις κουταλιές νερό και το προσθέτετε στο μπολ με το ζωμό. Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε το μίγμα στην κατσαρόλα. Ανακινείτε καλά και με προσοχή για να απλώσει παντού η σάλτσα, αφήνετε στη φωτιά να πάρει το φαγητό μια βράση και σερβίρετε αμέσως.
ΠΗΓΗ

00:00
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.