Κοτόσουπα με λαχανικά και μανιτάρια

    ,

Φεβρουάριος 6, 2019

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 1 hr 30 mins
  • Yields: 6 μερίδες

Ingredients

1 κοτόπουλο, έτοιμο για μαγείρεμα

250 γρ. Λευκά μανιτάρια Ελληνικής γης

1 ξερό κρεμμύδι, καθαρισμένο και καρφωμένο με 6 – 7 γαρίφαλα

1 μεγάλη πατάτα

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 πράσα

2 μεγάλα καρότα

8 μικρά κλωνάρια σέλινο

1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές, διαλυμένος σε νερό

50 ml ελαιόλαδο

150 γρ. κριθαράκι

1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χονδρά κοτσάνια)

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Directions

1Σε μια βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε το κοτόπουλο και νερό τόσο ώστε να το σκεπάζει καλά και το βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Αφαιρούμε σχολαστικά τον αφρό που ανεβαίνει στην επιφάνεια και ρίχνουμε το κρεμμύδι με τα γαρίφαλα, αλάτι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί, για περίπου 50 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει.Βγάζουμε προσεχτικά το κοτόπουλο από το ζουμί και το κρατάμε στην άκρη. Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά.

2Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα λαχανικά. Ανακατεύουμε για 2 – 3 λεπτά, προσθέτουμε τον πελτέ και τον ζωμό κοτόπουλου σουρωμένο. Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά.

3Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και βράζουμε για περίπου άλλα 15 λεπτά. Ρυθμίζουμε την πυκνότητα της σούπας, προσθέτοντας λίγο νερό, αν χρειάζεται, την ώρα που βράζει. Τον μαϊντανό, τον ρίχνουμε τελευταία στιγμή.

4Το κοτόπουλο το σερβίρουμε σε πιατέλα, αλατοπιπερωμένο και ραντισμένο με λαδόξιδο ή λαδολέμονο.
ΠΗΓΗ

00:00
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.