1Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε, μέχρι να πιουν τα υγρά τους.
2Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
3Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το θυμάρι και στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα και μια κουτάλα από το ζεστό ζωμό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να απορροφηθεί ο ζωμός από το κριθαράκι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και να μαλακώσει το ζυμαρικό, χωρίς όμως να μείνει στεγνό.
4Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί. Ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει το τυρί και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα κουζίνας και το καπάκι.
5Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως. Πασπαλίζουμε, εάν θέλουμε, με επιπλέον τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Sorry, the comment form is closed at this time.