Λαχματζούν με μανιτάρια

    ,

Νοέμβριος 5, 2018

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 40 mins
  • Yields: 4 μερίδες

Ingredients

Υλικά για τη σάλτσα μανιταριών:

250 γραμμάρια portobello μανιτάρια Ελληνικής γης

2 ξερά κρεμμύδια

1 μεγάλη ντομάτα

2 σκελίδες σκόρδο

1 κουταλάκι γλυκού πελτέ ντομάτας

Λίγη ζάχαρη

Αλάτι-πιπέρι

1/2 κουταλάκι γλυκού πιπέρι καυτερό

1 πιπεριά πράσινη

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Υλικά για τη ζύμη:

500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι ξηρή μαγιά ( 8 γραμμάρια)

Μία πρέζα αλάτι

Μία πρέζα ζάχαρη

Χλιαρό νερό όσο πάρει

Directions

1Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στο γκριλ στους 200 βαθμούς.

2Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη για τις πίτες.

3Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά.

4Προσθέτουμε το χλιαρό νερό λίγο-λίγο και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία ελαστική ζύμη που να κολλάει λίγο στα χέρια.

5Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 30-40 λεπτά.

6Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια στο μούλτι σε κιμά.

7Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κιμά μανιταριών για 2-3 λεπτά.

8Εν τω μεταξύ πολτοποιούμε στο μούλτι τα ξερά κρεμμύδια, τη ντομάτα, τη πιπεριά με το σκόρδο και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με το κιμά.

9Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τα μπαχαρικά, το πελτέ ντομάτας και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

10Κατεβάζουμε το τηγάνι από την εστία της κουζίνας, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.

11Παίρνουμε μικρά κομμάτια από τη ζύμη σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού. Αλευρώνουμε καλά το πάγκο εργασίας και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.

12Τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα τις πίτες και με ένα κουτάλι της σούπας βάζουμε 1 -2 κουταλιές από τη σάλτσα μανιταριών (ίσα-ίσα να καλυφθεί η επιφάνεια της πίτας μας) και την απλώνουμε να πάει παντού.

13Ψήνουμε στο γκριλ στο μεσαίο ράφι του φούρνου μας για 3-4 λεπτά να ροδίσουν.

14Σερβίρουμε τα λαχματζούν με λεμόνι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και λεπτές φέτες κρεμμυδιού.

00:00
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.