Λαζάνια με μανιτάρια

    , ,

Δεκέμβριος 7, 2018

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 40 mins
  • Yields: 4 μερίδες

Ingredients

400 γρ. brown μανιτάρια Ελληνικής γης, λεπτοκομμένα και τριμμένα

2 πράσα λεπτοκομμένα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

1 κ.σ. αλεύρι

300 γρ. γάλα 1,5%

Αλάτι

Πιπέρι

1 πρέζα ρίγανη

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

6 ντομάτες κομμένες κυβάκια

10 φύλλα Λαζάνια προβρασμένα

Directions

1Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα πράσα να μαλακώσουν.

2Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους.

3Ύστερα ρίχνουμε το αλεύρι, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα που το έχουμε ζεστάνει πριν.

4Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και τη ρίγανη.

5Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες, αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά ακόμα και τελειώνουμε με την παρμεζάνα.

6Σε ένα ταψί απλώνουμε τα ζυμαρικά, μία στρώση από τη σάλτσα και συνεχίζουμε τις ίδιες στρώσεις.

7Τελειώνουμε με τη σάλτσα.

8Ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι η σάλτσα να γκρατιναριστεί.
ΠΗΓΗ

00:00
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.