Μακαρόνια με κιμά μανιταριών

Μακαρόνια με κιμά μανιταριών

    

Ιούλιος 2, 2018

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 3 μερίδες

Ingredients

500 γρ. Λευκά μανιτάρια Ελληνικής γης

500 γρ. μακαρόνια

1/2 φλ. καρύδια

3 σκελίδες σκόρδο

1 κρεμμύδι

5 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι κ πιπέρι

3/4 φλ. ζωμός από τα βραστα ζυμαρικά

Directions

1Καθαρίζουμε τα μανιτάρια κ τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

2Τα μεταφέρουμε σε ένα βαθύ ανττικολλητικό τηγάνι. Πολτοποιούμε τα σκόρδα, το κρεμμύδι κ τα ρίχνουμε στο τηγάνι να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά. Δεν βάζουμε νερό.

3Αλατοπιπερώνουμε κ όταν έχουν απορροφηθεί όλα τα υγρά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο κ το αλεσμένο καρύδι.

4Ανακατεύουμε καλά κ αποσύρουμε από την φωτιά.

5Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Πριν τα στραγγίσουμε κρατούμε 1 φλιτζάνι από τον ζωμό μέσα στον οποίο βράζουν.

6Ρίχνουμε τα 3/4 στη στεγνή σάλτσα των μανιταριών για να πάρει υγρασία κ να υποδεχθεί τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε καλά κ προσθέτουμε κ τα λινγκουίνι. Ίσως να χρειαστεί κ το υπόλοιπο 1/4 του ζωμού.

7Σερβίρουμε αμέσως, και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι κ λίγο μαϊντανό.
ΠΗΓΗ

00:00
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.