Μανιτάρια με καβουρμά & θυμάρι

    ,

Ιούνιος 11, 2018

  • Prep: 35 mins
  • Cook: 10 mins
  • Yields: 4 μερίδες

Ingredients

500γρ. λευκά μανιτάρια Ελληνικής γης

250γρ. portobello μανιτάρια Ελληνικής γης

500γρ. καβουρμά βοδινό

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι λευκό κρασί

½ φλιτζάνι ζωμό βοδινού

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας βούτυρο

1 ματσάκι θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Directions

1Με μια νωπή πετσέτα καθαρίζετε τα μανιτάρια ώστε να φύγουν τα χώματα. Τα κόβετε σε λεπτά φετάκια και τα αφήνετε στην άκρη.

2Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρετε για 3 λεπτά. Προσθέτετε τα μανιτάρια, το θυμάρι, τον καβουρμά και τα ανακατεύετε για 2 λεπτά ακόμη.

3Προσθέτετε το κρασί, τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε έτσι τα μανιτάρια για 5 λεπτά περίπου μέχρι να τραβήξουν τα υγρά. Σβήνετε τη φωτιά και τελειώνετε με το βούτυρο. Σερβίρονται ζεστά. ΠΗΓΗ

00:00
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.