Μανιτάρια με σκόρδο

    

Ιανουάριος 7, 2019

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 15 mins
  • Yields: 4 μερίδες

Ingredients

700 γρ. Brown µανιτάρια Ελληνικής γης, καλά σκουπισµένα µε νοτισµένη πετσέτα και κοµµένα σε φέτες

6 σκελίδες σκόρδου

1½ κουτ. σούπας χυµός λεµονιού

60 ml ελαιόλαδο

1/2 µικρή πιπεριά τσίλι, χωρίς τα σπόρια και ψιλοκοµµένη, ή 1/2 κουτ. γλυκού καυτερό µπούκοβο

2 κουτ. γλυκού φύλλα µαϊντανού, ψιλοκοµµένα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Directions

1Λιώνουµε 4 από τις σκελίδες σκόρδου και κόβουµε τις υπόλοιπες σε λεπτές φετούλες. Ραντίζουµε τα κοµµένα µανιτάρια µε τον χυµό λεµονιού.

2Σε ένα µεγάλο τηγάνι ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουµε το λιωµένο σκόρδο και την ψιλοκοµµένη πιπεριά για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Προσθέτουµε τα µανιτάρια, αλατοπιπερώνουµε και σοτάρουµε, ανακατεύοντας συχνά, για 8-10 λεπτά ή µέχρι τα µανιτάρια να γίνουν τρυφερά.

3Ρίχνουµε τις φέτες σκόρδου και τον µαϊντανό και µαγειρεύουµε για άλλο 1 λεπτό (έτσι το σκόρδο θα µείνει ζωντανό - διαφορετικά µαγειρεύουµε λίγα λεπτά ακόµα, αλλά προσθέτουµε τον µαϊντανό το τελευταίο λεπτό). Το σερβίρουµε ζεστό.
ΠΗΓΗ

00:00
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.