Μανιτάρια ραγού

    , , ,

Φεβρουάριος 25, 2019

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 4 μερίδες

Ingredients

400 γρ. λευκά μανιτάρια Ελληνικής γης, ολόκληρα

400 γρ. portobello μανιτάρια Ελληνικής γης, κομμένα στα τέσσερα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο

1 κ.γλ. αλεύρι

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1/3 φλ. κόκκινο κρασί

1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Directions

1Για τα κοκκινιστά μανιτάρια ραγού, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά να γυαλίσει, για 4΄-5,΄ μαζί με τις σκελίδες σκόρδο.

2Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε για 3΄-4΄, να πιουν τα υγρά τους. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να ψηθεί για 2΄. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το κρασί και λίγο νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά.

3Αρωματίζουμε με το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε το ραγού μανιταριών για 15΄-20΄, μέχρι να πυκνώσει και να δέσει καλά η σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι.
ΠΗΓΗ

00:00
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.