Μανιτάρια Τουρσί σε Ελαιόλαδο

    , , ,

Νοέμβριος 28, 2018

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 1 βάζο

Ingredients

1000 gr. ποικιλία Brown, λευκά & portobello μανιτάρια Ελληνικής γης

400 ml. λευκό ξύδι

100 ml. βαλσάμικο ξύδι

120 gr. καστανή ζάχαρη

1½ κουταλάκια του γλυκού αλάτι

8-10 κόκκους κόλιανδρο

6-8 κόκκους πιπέρι μαύρο

6-8 κόκκους διάφορα πιπέρια

1 κλωναράκι δενδρολίβανο

κλωναράκι θυμάρι

1 φύλλο δάφνης

Directions

1Πλένουμε και καθαρίζουμε και σκουπίζουμε καλά τα μανιτάρια. Τα μεγαλύτερα μανιτάρια τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, έτσι να είναι ομοιόμορφα.

2Σε κατσαρόλα βάζουμε το ξύδι λευκό και βαλσάμικο, την ζάχαρη, το αλάτι, τα πιπέρια και τα σκόρδα που τα πατάμε ελαφρά για να "σπάσουν", βράζουμε για 2-3 λεπτά.

3Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα μυρωδικά και βράζουμε για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

4Επειδή τα μανιτάρια θα βγάλουν υγρό, δεν θα προσθέσετε επιπλέον!

5Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς, αφαιρούμε τα κλωναράκια του δενδρολίβανου και του θυμαριού.

6Τα τοποθετούμε σε βάζο αποστειρωμένο και προσθέτουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθούν.

7Αφήνουμε το βάζο σε δροσερό μέρος για 2 εβδομάδες και κατόπιν τα χρησιμοποιήσουμε.
ΠΗΓΗ

00:00
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.