Μανιταροπιτάκια

    , , ,   

Σεπτέμβριος 7, 2017

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 18-20 μανιταροπιτάκια

Ingredients

250 γραμ. μανιτάρια Ελληνικής γης (ψιλοκομμένα)

2 καρότα (τριμμένα στον τρίφτη)

2 κολοκυθάκια (τριμμένα στον τρίφτη)

1 ντομάτα (σε κύβους)

1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)

1 αυγό

100 γραμ. τριμμένη γραβιέρα

1-2 κουταλιές σούπας βούτυρο

ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λίγο θυμάρι

2 φύλλα ζύμη κουρού

αυγό ελαφρά χτυπημένο για τη ζύμη

Directions

1Ζεσταίνουμε το βούτυρο με λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα λαχανικά, μέχρι να μαραθούν και να πιουν τα υγρά τους.

2Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον μαϊντανό και πασπαλίζουμε με θυμάρι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

3Χτυπάμε ελαφρά το αυγό και το ρίχνουμε στο μίγμα των λαχανικών μαζί με το τυρί.

4Ανοίγουμε τα φύλλα σε καθαρό πάγκο και κόβουμε σε στρογγυλούς δίσκους με ένα κουπατ ή με ένα φλιτζάνι.

5Βάζουμε λίγη γέμιση και κλείνουμε καλά με πιρούνι.

6Τοποθετούμε τα πιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και τα ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά

00:00
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.