Μανιταρόσουπα

    ,

Δεκέμβριος 19, 2018

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 4-6 μερίδες

Ingredients

Για τη μανιταρόσουπα

1 κιλό Λευκά μανιτάρια Ελληνικής γης

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 λευκά κρεμμύδια ξερά

2 σκ. σκόρδο

θυμάρι

100 γρ. λευκό κρασί

1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη

800-1000 γρ. νερό

2 κύβους ζωμό λαχανικών

500 γρ. γάλα

100 γρ. κρέμα γάλακτος

αλάτι

πιπέρι

Για το σερβίρισμα

1 κ.γ. βούτυρο

λαδι τρούφας

ελιόψωμο

1 κ.γ. πάστα ελιάς

θυμάρι

αλάτι

πιπέρι

Directions

1Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι χοντροκομμένο, το σκόρδο χοντροκομμένο, το θυμάρι και σοτάρουμε.

2Προσθέτουμε τα μανιτάρια χοντροκομμένα και σβήνουμε με λευκό κρασί.

3Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα 500 γρ. νερό, τους κύβους λαχανικών, το γάλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.

4Αφαιρούμε τη σούπα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

5Χτυπάμε με ένα μπλέντερ χειρός για να πολτοποιηθεί. Ρίχνουμε το υπόλοιπο βραστό νερό και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

6Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

7Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και προσθέτουμε, το βούτυρο και το λάδι τρούφας. Συνοδεύουμε με ελιόψωμο, πάστα ελιάς, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
ΠΗΓΗ

00:00
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.