Μιλφέιγ με άγρια μανιτάρια και σάλτσα κρασιού

    ,

Μάρτιος 5, 2019

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 40 mins
  • Yields: 15 μερίδες

Ingredients

1 συσκευασία Σφολιάτα, 850 γρ.

400 γρ. Brown & Portobello μανιτάρια ελληνικής γης

1 κ. γλυκού ανάμικτα πιπέρια λευκά και μαύρα, χοντροκομμένα

½ κ. γλυκού χοντροσπασμένα κεδροκούκουτσα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

150 ml κόκκινο κρασί

2 κ. γλυκού ανθός αλατιού

3 - 4 κ. σούπας ελαιόλαδο

1 κρόκο αυγού για άλειμμα της σφολιάτας

2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

2 -3 κ. σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο

Directions

1Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνετε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.

2Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 - 3 λεπτά. Προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 6 - 7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Ρίχνετε το κόκκινο κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε ένα κλωνάρι θυμάρι, τα κεδροκούκουτσα, τα πιπέρια και τον ανθό αλατιού και σιγοβράζετε για άλλα 3 - 4 λεπτά. Αφαιρείτε το θυμάρι και κρατάτε τη σάλτσα ζεστή.

3Απλώνετε το φύλλο της σφολιάτας σε ένα ταψί που έχετε καλύψει με λαδόκολλα και το χαράζετε σε 8 παραλληλόγραμμα κομμάτια (ή ρόμβους), τα οποία αλείφετε με τον κρόκο αβγού. Πασπαλίζετε τα τέσσερα με το τριμμένο κεφαλοτύρι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Βάζετε σε τέσσερα πιάτα από ένα κομμάτι ψημένη σφολιάτα, μοιράζετε τα μανιτάρια με τη σάλτσα τους και τοποθετείτε από πάνω τα φύλλα σφολιάτας με το τυρί.

4Σερβίρετε τα μιλφέιγ ζεστά, πασπαλίζοντάς τα με λίγο θυμάρι.
ΠΗΓΗ

00:00
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.