Μοσχάρι Κατσαρόλας με Μανιτάρια

    ,

Φεβρουάριος 13, 2019

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 1 hr 30 mins
  • Yields: 5-6 μερίδες

Ingredients

600 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα

500 gr. Λευκά μανιτάρια Ελληνικής γης

2 κρεμμύδια ξερά

3 σκελίδες σκόρδο

1 μεγάλο καρότο

3 μεγάλες ντομάτες σφιχτές

1600 ml. ζωμό βοδινού

100 ml. ελαιόλαδο

1½ κουταλάκι του γλυκού αλεύρι και επιπλέον για το κρέας

1 κουταλάκι του γλυκού garam masala (μείγμα μπαχαρικών)

1 κουταλιά της σούπας, κοφτή πάπρικα γλυκιά

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

150 gr. γιαούρτι στραγγιστό

Directions

1Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και το καρότο. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες αφαιρώντας τους σπόρους, αφού πρώτα τις ξεφλουδίσουμε. Κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια. Αλευρώνουμε καλά το κρέας και το τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.

2Σε μια βαθιά, πλατιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί πάρα πολύ καλά. Τοποθετούμε το κρεας μέσα στην κατσαρόλα και το σωτάρουμε πολύ καλά μέχρι να ροδίσει και από τις 2 πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σωτάρουμε 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

3Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το καρότο, πασπαλίζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού αλεύρι. Σωτάρουμε και πάλι τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν.

4Προσθέτουμε τον ζωμό ζεστό, τις ντομάτες, τα μπαχαρικά, την ζάχαρη και το αλάτι. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει το φαγητό 2-3 βράσεις και κατόπιν χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε 1½ ώρα.

5Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί στην σάλτσα. Βράζουμε 5 λεπτά ακόμη και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με επιπλέον γιαούρτι και ζεστό, τραγανό ψωμί.
ΠΗΓΗ

00:00
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.