Αλμυρά muffins με μανιτάρια

    

Μάιος 2, 2018

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 6 μερίδες

Ingredients

200 γρ. λευκά μανιτάρια Ελληνικής γης, κομμένα σε φετούλες

250 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 πρέζες αλάτι

1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

1 αυγό χτυπημένο με ένα πιρούνι

125 ml γάλα 3,5% λιπαρά

100 γρ. ελαιόλαδο

λίγο ελαιόλαδο για τα μανιτάρια

λίγο τριμμένο τυρί για να ρίξουμε από πάνω

Directions

1Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.

2Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε ένα πολύ καυτό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Τα μανιτάρια καθώς σοτάρονται βγάζουν πολλά υγρά. Περιμένουμε λοιπόν όλο αυτό το υγρό να εξατμιστεί, να πάρουν ωραίο χρώμα και μετά, αφού διορθώσουμε τη γεύση τους με αλάτι και πιπέρι και γιατί όχι και λίγο θυμάρι αφαιρούμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα μπολ.

3Συνεχίζουμε κάνοντας δύο μείγματα

4Για το πρώτο ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι που το κοσκινίζουμε με το μπέικιν, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια και το μαϊντανό και τα ανακατεύουμε καλά.

5Για το δεύτερο μείγμα ανακατεύουμε το αυγό με το γάλα και το λάδι. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε καλά.

6Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας ελαφρά με μια σπάτουλα και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι.

7Αδειάζουμε το μείγμα σε 12 ατομικά φορμάκια στα οποία έχουμε βάλει το ειδικό χαρτί μέσα ή απλά λαδώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια μας. Σκορπίζουμε λίγο έξτρα τυράκι από πάνω για να πάρουν ακόμα πιο όμορφο χρώμα.

8Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βυθίζουμε στα κέικ.
ΠΗΓΗ

00:00
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.