Ντολμαδάκια με μανιτάρια

    ,

Ιούνιος 6, 2018

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 40 mins

Ingredients

2 κούπες Λευκά μανιτάρια Ελληνικής γης, ψιλοκομμένα

40 Αμπελόφυλλα

2 κούπες ρύζι καρολίνα καλά πλυμένο σε ζεστό νερό

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Ένα ματσάκι άνηθο 1/2 ματσάκι μαϊντανό

Ένα μεγάλο καρότο καθαρισμένο και κομμένο στο μούλτι

1 κούπα ελαιόλαδο

Αλάτι –πιπέρι

Directions

1Βγάζουμε τα αμπελόφυλλα μας και τα ξεχωρίζουμε ένα - ένα.

2Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε με το μισό λάδι τα ξερά, τα φρέσκα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά και μία κούπα νερό. Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να απορροφήσει όλα τα υγρά.

3Παίρνουμε ένα- ένα φύλλο βάζουμε μία κουταλιά γέμιση, τυλίγουμε τα ντολμαδάκια μας σφιχτά και τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα (έχουμε καλύψει τον πάτο της κατσαρόλας με αμπελόφυλλα).

4Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, αλάτι και ζεστό νερό να καλύψει τα ντολμαδάκια μας.

5Πριν τα βάλουμε στη φωτιά τοποθετούμε πάνω από τα ντολμαδάκια ένα πιάτο πυρίμαχο.

6Κλείνουμε την κατσαρόλα μας με ο καπάκι και βράζουμε το φαγητό μας σε χαμηλή φωτιά.

7Σερβίρουμε το φαγητό μας με μπόλικο λεμόνι. ΠΗΓΗ

00:00
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.