Παπαρδέλες με μανιτάρια, κολοκύθα και μπούκοβο

    ,

Ιανουάριος 14, 2019

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 4-6 μερίδες

Ingredients

400 γρ. λευκά μανιτάρια Ελληνικής γης, ολόκληρα

1 πακέτο παπαρδέλες

2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

250 γρ. κολοκύθα ψίχα, σε κυβάκια

1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη

1/2 - 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό

2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό

60 ml λευκό, ξηρό κρασί

1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος

50 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Directions

1Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.

2Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι, την κολοκύθα, το σκόρδο και το μπούκοβο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

3Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και το θυμάρι, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε, τα ζυμαρικά, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

4Σερβίρουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
ΠΗΓΗ

00:00
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.