Πιλάφι µε µανιτάρια και καρότο

Πιλάφι µε µανιτάρια και καρότο

    ,

Μάρτιος 26, 2018

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 25 mins
  • Yields: 4 μερίδες

Ingredients

250 γρ. λευκά µανιτάρια Ελληνικής γης, κοµµένα σε λεπτές φέτες

400 γρ. ρύζι, κατά προτίµηση µπασµάτι ή άλλο ρύζι για πιλάφι

2 µέτρια καρότα, καθαρισµένα 
και τριµµένα στη χοντρή πλευρά
του τρίφτη

2 σκελίδες σκόρδο, λιωµένες (ή όσο σκόρδο θέλουµε)

800 ml νερό

1 κουτ. σούπας φρέσκος χυµός λεµονιού

1/3 µάτσο µαϊντανός, ψιλοκοµµένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)

100 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Directions

1Σε µια µεγάλη κατσαρόλα σοτάρουµε τα µανιτάρια σε δυνατή φωτιά, για περίπου 2 - 3 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία, ανακατεύοντας συνεχώς µε ξύλινη κουτάλα µέχρι να εξατµιστούν τα υγρά τους.

2Προσθέτουµε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το καρότο, ανακατεύουµε απαλά και συνεχίζουµε το σοτάρισµα για περίπου άλλα 2 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν λίγο.

3Ρίχνουµε το νερό, αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι και βράζουµε για περίπου 2 λεπτά ή µέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.

4Ρίχνουµε το ρύζι, χαµηλώνουµε τη θερµοκρασία σε µέτρια προς χαµηλή, ανακατεύουµε απαλά, σκεπάζουµε την κατσαρόλα µε το καπάκι και σιγοβράζουµε για περίπου 18 λεπτά, µέχρι να µαλακώσει το ρύζι και να πιει όλα τα υγρά του.

5Αποσύρουµε από τη φωτιά, σκορπίζουµε το µαϊντανό, ανακατεύουµε απαλά και αφήνουµε 2 - 3 λεπτά να «ξεκουραστεί». Σερβίρουµε το πιλάφι µε φρεσκοτριµµένο πιπέρι και συνοδεύουµε µε κρίθινα παξιµάδια και γραβιέρα σαγανάκι (προαιρετικά). ΠΗΓΗ

00:00
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.