Πίτσα με μανιτάρια, brie & μοτσαρέλα

    ,

Απρίλιος 25, 2018

  • Prep: 2 hrs
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 4 πίτσες

Ingredients

Για τη ζύμη rustic (για 4 πιτσες):

700 γρ. Αλεύρι σκληρό

7 γρ. Ξηρή μαγιά

22 γρ. Ζάχαρη

12 γρ. Αλάτι ψιλό

40 ml ελαιόλαδο

430 ml χλιαρό νερό

Για την πίτσα:

Αλεύρι (για το άνοιγμα της ζύμης)

Σιμιγδάλι ψιλό (για τη μεταφορά της πίτσας στον φούρνο)

Για τη σάλτσα (για 4 πίτσες):

500 γρ. Σάλτσα ντομάτας

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ρίγανη

Αλάτι-πιπέρι

Για το topping (για 1 πίτσα):

100 γρ. Μοzzarella (σε μπάλα)

4 Λευκά μανιτάρια Ελληνικής γης

1 Portobello μανιτάρια Ελληνικής γης

60 γρ. Τυρί brie

1,5 κ.σ. σάλτσα ντομάτας

2 κλων. Θυμάρι φρέσκο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

Για τη διακόσμηση:

Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Directions

Για τη ζύμη rustic (ρουστίκ):

1Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη το αλάτι, τη μαγιά, το νερό, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικά.

2Αλευρώνουμε τον πάγκο πλάθουμε τη ζύμη, τη χωρίζουμε σε τέσσερα κομμάτια, τα πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα, τα βάζουμε ξεχωριστά μέσα σε πλαστικά σακουλάκια και τα αφήνουμε να φουσκώσουν στο ψυγείο για 2-5 μέρες, ακολουθώντας τη μέθοδο της κρύας ωρίμανσης. Αφού φουσκώσει στο ψυγείο, βγάζουμε ένα κομμμάτι ζύμης από το σακουλάκι, την ξαναζυμώνουμε σε στρογγυλό σχήμα και την αφήνουμε, για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να γίνει αφράτη και μαλακή.

Για την πίτσα:

1Πλάθουμε σε μπαλάκια τη ζύμη, τα αλευρώνουμε και τα αφήνουμε σε ένα δίσκο, καλυμμένα με διάφανη μεμβράνη, για 2 ώρες, να φουσκώσουν.

2Ανοίγουμε ένα κομμάτι ζύμης σε στρογγυλό σχήμα με το χέρι. Πασπαλίζουμε με ψιλό σιμιγδάλι το ξύλινο φτυάρι και βάζουμε πάνω τη ζύμη.

Για τη σάλτσα:

1Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Στο τέλος προσθέτουμε την ξερή ρίγανη και ανακατεύουμε.

Για το topping:

1Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και το φρέσκο θυμάρι, προσθέτουμε τα μανιτάρια, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα σωτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.

2Πιέζουμε με απορροφητικό χαρτί τη mozzarella, για να μειωθούν τα υγρά της.

3Απλώνουμε πάνω στη μαλακή ζύμη της πίτσας λίγη από τη σάλτσα, προσθέτουμε τη mozzarella σε κομμάτια, τα μανιτάρια και το brie σε κομμάτια.

4Στη συνέχεια, μετράμε με το ειδικό θερμόμετρο τη θερμοκρασία επιφάνειας της μαντεμένιας πλάκας και όταν φτάσει στους 300-320 βαθμούς, ψήνουμε την πίτσα για 4 λεπτά. Αφού ψηθεί, αφήνουμε την πίτσα πάνω σε μια σχάρα να κρυώσει.

5Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, κόβουμε την πίτσα σε κομμάτια με το ειδικό εργαλείο κοπής και σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ

00:00
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.