Πλιγούρι με μανιτάρια

    

Ιούλιος 25, 2018

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 4 μερίδες

Ingredients

400 γραμμ. Λευκά μανιτάρια Ελληνικής γης, κομμένα σε φέτες

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 φλιτζ. πλιγούρι

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί

4 φλιτζ. ζωμό λαχανικών ζεστό

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Directions

1Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά να πιουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.

2Προσθέτουμε το πλιγούρι και τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.

3Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και κατόπιν ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε.

4Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά μέχρι το φαγητό να μοιάζει με πιλάφι.

5Τέλος πασπαλίζουμε τον μαϊνταντό και σερβίρουμε αμέσως. Προαιρετικά συνοδεύουμε με γιαούρτι ή τριμμένο τυρί.
ΠΗΓΗ

00:00
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.