Πουγκιά γεμιστά με μανιτάρια & τυρί Μετσοβόνε

    ,

Νοέμβριος 20, 2018

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 20-22 τμχ

Ingredients

600 γρ. Brown & Λευκά μανιτάρια Ελληνικής γης

1 πακέτο Φύλλο Κρούστας 450 γρ.

2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

τα πράσινα φύλλα από 2 - 3 φρέσκα κρεμμυδάκια

3 κ. σούπας ελαιόλαδο

1 φλιτζ. μετσοβόνε, τριμμένο

2 κ. σούπας ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

1⁄2 φλιτζ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

160 ml λευκό κρασί

λίγο αλάτι

Directions

1Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.

2Ζεματάτε τα πράσινα φύλλα από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αφήνετε να κρυώσουν. Σοτάρετε σε κατσαρόλα με το λάδι τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μανιτάρια και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το κρασί, λίγο αλάτι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 15 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά. Βάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνετε να κρυώσει. Προσθέτετε στο μείγμα τον μαϊντανό και το τριμμένο μετσοβόνε και ανακατεύετε. Κόβετε κάθε φύλλο κρούστας σε 4 κομμάτια, τα αλείφετε με ελαιόλαδο και τοποθετόντας το ένα επάνω στο άλλο ανά δύο, προσθέτετε ένα κουτάλι γέμιση και κλείνετε σε πουγκιά. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για όλα τα φύλλα.

3Τα βάζετε σε ένα ταψί και ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 170° C για περίπου 10 - 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Δένετε με τις λωρίδες φρέσκου κρεμμυδιού κάθε πουγκί και, αφού κρυώσουν, σερβίρετε σε μια πιατέλα.
ΠΗΓΗ

00:00
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.