200 γρ. portobello μανιτάρια Ελληνικής γης, καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα, σε λεπτές φέτες
350 γρ. ανάμεικτα σαλατικά εποχής (ρόκα, σπανάκι, λόλα κ.ά.), χοντροκομμένα
2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
4 - 5 κλωνάρια άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
1 μικρό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
20 γρ. μπρικ (αυγά σολομού, σε βαζάκια, στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ), προαιρετικά
150γρ. φέτες καπνιστού σολομού, σε φέτες
Για τη σάλτσα
40 ml χυμός πορτοκαλιού
50 ml χυμός λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη (αν θέλουμε)
3 κουτ. σούπας μέλι, προτιμότερο θυμαρίσιο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα, κατά προτίμηση πικάντικη
90 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Directions
Σάλτσα:
1Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια σος σαν ελαφρύ σιρόπι.
2Αποσύρουμε, ρίχνουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε το όλον στην άκρη για περίπου 5 λεπτά, να μαριναριστούν και να μαλακώσουν ελαφρώς τα μανιτάρια.
Σαλάτα:
1Σε μια πιατέλα σερβιρίσματος ανακατεύουμε τις πρασινάδες με το κρεμμύδι, το δυόσμο και τον άνηθο, προσθέτουμε τα μανιτάρια με τη σος τους και ανακατεύουμε καλά.
2Γαρνίρουμε με τις φέτες του σολομού και το μπρικ (αν βάλουμε) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. ΠΗΓΗ
Sorry, the comment form is closed at this time.