Πράσινη σαλάτα με ψητά ντοματίνια, μανιτάρια και πέστο μυρωδικών

  ,   ,

Ιανουάριος 7, 2019

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 5 mins
  • Yields: 4 μερίδες

Ingredients

mix από portobello & brown μανιτάρια Ελληνικής γης

160 γρ. λόλα πράσινη, λόλα Κόκκινη & ρόκα

250 γρ. ντοματίνια

1 σκελίδα σκόρδο

3 κ.σ. κουκουνάρι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το πέστο μυρωδικών

40 γρ. μαϊντανός

20 γρ. δυόσμος

3 σκελίδες σκόρδο

4 κ.σ. κουκουνάρι

7 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι κ πιπέρι

Directions

1Κόβουμε στα δύο τα ντοματίνια και τα μανιτάρια, τα βάζουμε σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 1 κ.σ. λάδι και μια λιωμένη σκελίδα σκόρδο.

2Ανακατεύουμε και τα αδειάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 2 λεπτά ή ώσπου να πάρουν χρώμα και να «σκάσουν» τα ντοματίνια.

3Χτυπάμε τα μυρωδικά του πέστο στο μπλέντερ και κατόπιν προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά ώσπου να γίνουν μια κρέμα.

4Βάζουμε σε μια λεκανίτσα τα πράσινα. Ανακατεύουμε με 3 κ.γ πέστο και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.

5Κατόπιν ρίχνουμε και στα λαχανικά που έχουμε ήδη βγάλει από τον φούρνο μερικές κουταλιές από τη σάλτσα και τα μεταφέρουμε πάνω στη σαλάτα. Τέλος προσθέτουμε και το κουκουνάρι.
ΠΗΓΗ

00:00
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.