Ψάρι φούρνου με μανιτάρια

Ψάρι φούρνου με μανιτάρια

    , ,

Απρίλιος 25, 2017

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 4 άτομα

Ingredients

4 φέτες σφυρίδας

250 γραμ. λευκά μανιτάρια Ελληνικής γης (σε φέτες)

250 γραμ. καφέ μανιτάρια Ελληνικής γης(σε φέτες)

4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)

½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

ξύσμα 1 λεμονιού

χυμό λεμονιού ½ λεμονιού

1 κ.σ. μουστάρδα

1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί

παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Directions

1Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και προθερμαίνουμε τον φούρνο.

2Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαραθούν. Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε.

3Απλώνουμε το μείγμα των μανιταριών σε ταψί και πάνω του τοποθετούμε το ψάρι.

4Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το λάδι και περιχύνουμε τα φιλέτα. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το ξύσμα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου, ανάλογα με το πάχος των φιλέτων. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

5Το πιάτο ταιριάζει ωραία με ρύζι ατμού ή φρεσκοκομμένη σαλάτα εποχής.

6Σημείωση: μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη σφυρίδα με όποιο άλλο ψάρι θέλουμε.

00:00
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.