Ψητές σαρδέλες με μανιτάρια & σως μουστάρδας

    ,

Ιούνιος 14, 2018

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 10 mins
  • Yields: 2 μερίδες

Ingredients

4 λευκά μανιτάρια Ελληνικής γης σε φέτες

400γρ. φλιταρισμένες σαρδέλες

1 κρεμμύδι σε κύβους

2 κ.σ. μουστάρδα

1 σφην. κονιάκ ή λευκό κρασί

1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών με κάρυ & κουρκουμά

3 κλων. μαϊντανό ψιλοκομμένο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι

Χυμό από 2 λεμόνια

Αλάτι-πιπέρι

Directions

1Αλατίζουμε τις σαρδέλες και τις ψήνουμε στο σχαροτήγανο, με λίγο ελαιόλαδο για 1 λεπτό.

2Στη συνέχεια σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.

3Ρίχνουμε λίγο αλάτι και το μείγμα μπαχαρικών. Σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε το βαλσάμικο ξίδι και τη μουστάρδα.

4Στο τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό και το χυμό λεμονιού.

5Σερβίρουμε τις σαρδέλες προσθέτουμε τα μανιτάρια λίγο χυμό λεμονιού αλάτι και πιπέρι. ΠΗΓΗ

00:00
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.