Ρεβύθια με μανιτάρια

    ,

Μάρτιος 1, 2018

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 25 mins
  • Yields: 4 μερίδες

Ingredients

700γρ. Λευκά μανιτάρια Ελληνικής γης, χοντροκομμένα

2 φλιτζάνια ρεβύθια βρασμένα, στραγγισμένα

4 κουτ. σούπας βούτυρο

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 ματσάκι δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Directions

1Σε τηγάνι ζεσταίνετε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

2Όταν κάψουν, ρίχνετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και ανακατεύετε. Αφήνετε για μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

3Στη συνέχεια προσθέτετε τα ρεβίθια και το δεντρολίβανο.

4Όταν τα ρεβίθια αρχίσουν να καραμελώνουν αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε τον χυμό του λεμονιού, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε αμέσως.
ΠΗΓΗ

00:00
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.