Ριζότο με portobello μανιτάρια

    ,

Φεβρουάριος 26, 2018

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 40 mins
  • Yields: 6 μερίδες

Ingredients

450 γρ. portobello μανιτάρια Ελληνικής γης, ψιλοκομμένα

450 γρ. λευκά μανιτάρια Ελληνικής γης, ψιλοκομμένα

6 φλ. ζωμό κοτόπουλου

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κρεμμυδάκια, κομμένα

1 ½ φλ. ρύζι για ριζότο

½ φλ. λευκό κρασί

Αλάτι

Πιπέρι

3 κ.σ. σχοινόπρασο, κομμένο

4 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

1/3 φλ. παρμεζάνα

Directions

1Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τον ζωμό κοτόπουλου σε χαμηλή φωτιά.

2Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Aφαιρούμε τα μανιτάρια, μαζί με τα υγρά τους και αφήνουμε στην άκρη.

3Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε εκεί τα κρεμμυδάκια για 1 λεπτό.

4Προσθέτουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά. Μόλις το ρύζι μας αρχίσει να ροδίζει, το σβήνουμε με το λευκό κρασί.

5Ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.

6Προσθέτουμε ½ φλ. ζεστό ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε ½ φλ. ζωμού, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός μας.

7Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για 15-20 λεπτά μέχρι να χρησιμοποιήσουμε τον ζωμό μας και το ρύζι μας να γίνει αλτέντε.

8Αφαιρούμε το ριζότο μας από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια, το βούτυρο, το σχοινόπρασο και την παρμεζάνα.

9Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε. ΠΗΓΗ

00:00
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.