Σάλτσα μανιταριών

Σάλτσα μανιταριών

    ,

Ιούλιος 19, 2018

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 4 μερίδες

Ingredients

800 γρ. Λευκά μανιτάρια Ελληνικής γης

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

1 καρότο

2 πράσα

1 κ.σ. ζάχαρη

1 φύλλο δάφνης

1 σκ. σκόρδο

1 κ.σ. θυμάρι

1 κ.γ. μπούκοβο

αλάτι

πιπέρι

1 κ.σ. πελτές ντομάτας

80 γρ. λευκό κρασί

150 γρ. ζεστό νερό

2 ντομάτες

1 κύβο λαχανικών

Για το σερβίρισμα

θυμάρι

πιπέρι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Directions

1Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο.

2Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, το καρότο σε μισοφέγγαρα, τα πράσα σε κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι.

3Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη δάφνη, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το θυμάρι, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 10 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά.

4Κόβουμε τα μανιτάρια σε δύο ή τέσσερα κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε 5-8 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος των μανιταριών.

5Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το νερό.

6Τρίβουμε τις ντομάτες στον χοντρό τρίφτη, πετάμε τη φλούδα και τις βάζουμε στο τηγάνι μαζί με τον κύβο.

7Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
ΠΗΓΗ

00:00
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.