Σπανακόρυζο ντοματένιο και λεμονάτο με μανιτάρια

    ,

Μάρτιος 19, 2019

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 40 mins
  • Yields: 4 μερίδες

Ingredients

200 γρ. Brown μανιτάρια Ελληνικής γης, σε φέτες

800 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο, χοντροκομμένο

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

250 γρ. χυμός ντομάτας (πασάτα)

3/4 φλιτζ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα

1 κουτ. σούπας δυόσμος ξερός

1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος

1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη

1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού

30 ml χυμός λεμονιού

90 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Directions

1Σοτάρουμε στο μισό λάδι, σε μέτρια φωτιά, τα κρεμμύδια για 5 λεπτά.

2Ρίχνουμε το σπανάκι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να πέσει ο όγκος του.

3Προσθέτουμε την ντομάτα και 400 ml νερό και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.

4Ρίχνουμε το ρύζι, τα μανιτάρια, τον δυόσμο, τον άνηθο, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

5Χτυπάμε στο μούλτι τη μουστάρδα, το ξύσμα και τον χυμό με το υπόλοιπο λάδι μέχρι να φτιάξουμε λεία σάλτσα.

6Περιχύνουμε το σπανακόρυζο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ

00:00
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.