Τηγανητά αυγά μάτια

    

Ιούλιος 13, 2018

  • Prep: 5 mins
  • Cook: 5 mins
  • Yields: 4 μερίδες

Ingredients

6 φέτες μπέικον

150 γραμμ. Λευκά μανιτάρια Ελληνικής γης, κομμένα στη μέση

150 γραμμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

4 κ.σ. ελαιόλαδο

6 ολόφρεσκα αυγά

1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)

λίγη ρόκα ή πράσινη σαλάτα

6 φέτες φρυγανισμένο ψωμί

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Directions

1Για τα τηγανητά αυγά μάτια, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και χωρίς λιπαρή ουσία ροδίζουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά, να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το περιττό λίπος και να κρυώσει.

2Κόβουμε τα μανιτάρια και τα ντοματίνια στη μέση. Τα ρίχνουμε στο λίπος του τηγανιού και τα σοτάρουμε για 5΄ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν και τα ντοματίνια να μελώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και τα βγάζουμε σε πιάτο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.

3Βάζουμε το ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι. Προσεκτικά σπάμε τα αυγά (μάτια) στο τηγάνι. Σιγοτηγανίζουμε τα αυγά μέχρι να σταθεροποιηθεί το ασπράδι αλλά ο κρόκος να παραμείνει μελάτος, για περίπου 5΄. Τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ξανά στα αυγά το τραγανό μπέικον, τα μανιτάρια και τα ντοματίνια.

4Πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Σερβίρουμε αμέσως πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί. Συνοδεύουμε με ρόκα ή πράσινη σαλάτα.
ΠΗΓΗ

00:00
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.