Τηγανητή τσιπούρα με μανιτάρια

    ,

Οκτώβριος 22, 2018

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 25 mins
  • Yields: 4 μερίδες

Ingredients

500 γρ. Brown μανιτάρια Ελληνικής γης, κομμένα σε χονδρές φέτες

150 ml ελαιόλαδο

4 τσιπούρες, 250-300 γρ. η καθεμία, καθαρισμένες και αλατισμένες

αλεύρι, για το τηγάνισμα

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κλωναράκια θυμαριού, τα φυλλαράκια

1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

80 ml λευκό κρασί

αλάτι, πιπέρι

250 ml ζωμός ψαριού

½ ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμονιού (προαιρετικά)

1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

½ κ.σ. ξύσμα λεμονιού ακέρωτου

Directions

1Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά. Αλευρώνουμε τα ψάρια μας και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.

2Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα μανιτάρια δυναμώνοντας τη φωτιά και τα σοτάρουμε, ώσπου να πάρουν χρώμα. Δυναμώνουμε κι άλλο τη φωτιά και προσθέτουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, το θυμάρι και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Περιμένουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον ζωμό του ψαριού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

3Όταν σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε, αν θέλουμε, λίγο χυμό λεμονιού. Περιχύνουμε τα ψάρια με τη σάλτσα μανιταριών και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού. ΠΗΓΗ

00:00
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.