Βελούδινη σούπα με μανιτάρια και κάστανα

    , , ,

Δεκέμβριος 11, 2018

  • Prep: 25 mins
  • Cook: 35 mins
  • Yields: 6-8 μικρά μπολ

Ingredients

500 γρ. portobello μανιτάρια Ελληνικής γης, ψιλοκομμένα

50 ml ελαιόλαδο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη (ή όσο σκόρδο θέλετε)

120 γρ. κάστανα, έτοιμα καθαρισμένα ή 300 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα

1 λίτρο νερό ή ζωμός κότας

100 ml κρέμα γάλακτος

2 κουτ. σούπας φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο ή το τρυφερό πράσινο μέρος από 3-4 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Directions

1Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμη 1 λεπτό, προσέχοντας να μη μαυρίσει, γιατί θα πικρίσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι, δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 - 4 λεπτά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κάστανα και το ζωμό και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη σούπα για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά.

2Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Πολτοποιούμε τη σούπα στο μπλέντερ, σε δόσεις για να αποκτήσει όσο το δυνατόν πιο φίνα υφή.

3Καθαρίζουμε καλά την κατσαρόλα και ξαναρίχνουμε εκεί την πολτοποιημένη σούπα. Τη ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 - 2 λεπτά και διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται.

4Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολάκια ή σε μικρά ποτηράκια ή σφηνάκια (αν ετοιμάζουμε πάρτι), πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο ή το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ

00:00
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.