Τα Μανιτάρια μας

ΛΕΥΚΑ

ΛΕΥΚΑ

Τα λευκά μανιτάρια έχουν την πιο ήπια γεύση, έτσι μπορούμε  να τα  τρώμε ωμά ή σε ελαφριά πιάτα, καθώς και να τα προσθέτουμε σε μαγειρεμένα γεύματα για νοστιμιά.
Portobello

Portobello

Τα portobello είναι καφέ μανιτάρια που έχουν απομείνει για να ωριμάσουν.
BROWN

BROWN

Τα καφέ είναι τα μικρά της οικογένειας αγάρικων μανιταριών. Είναι ένα καφέ μανιτάρι που έχει μια τολμηρή, έντονη γεύση και άρωμα.
ΓΙΓΑΣ ΛΕΥΚΑ

ΓΙΓΑΣ ΛΕΥΚΑ

Τα λευκά μανιτάρια γίγας είναι λευκά μανιτάρια που έχουν απομείνει για να ωριμάσουν.
ΛΕΥΚΑ ΤΕΜΑΧΙΣΜΕΝΑ

ΛΕΥΚΑ ΤΕΜΑΧΙΣΜΕΝΑ

Τα λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες είναι τόσο βολικά στο μαγείρεμα γιατί τα έχουμε έτοιμα για κάθε χρήση, είτε να μπουν επάνω στην πίτσα ή να σοταριστούν.
ΓΙΓΑΣ PORTOBELLO

ΓΙΓΑΣ PORTOBELLO

Τα Γίγας Portobello είναι ώριμα brown μανιτάρια. Μαγειρεύονται στο τηγάνι, στη ψησταριά και στο φούρνο. Ιδανικά για όλες τις γεμιστές συνταγές.
ΜΕ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΤΗ ΦΡΕΣΚΑΔΑ

Τα μανιτάρια μας, έχουν έναντι οποιουδήποτε εισαγόμενου , το βασικό πλεονέκτημα της ποιότητας  και της φρεσκάδας.

 

Περνώντας μέσα από ένα υπερσύγχρονο και ασφαλές δίκτυο παραγωγής και διανομής τα «Μανιτάρια Ελληνικής Γης» βρίσκονται στα ράφια για να τα αγοράσει ο Έλληνας καταναλωτής, μέσα σε μια ή δυο μέρες από τη στιγμή που θα γίνει η συγκομιδή τους. Σε αντίθεση στο εισαγόμενο μανιτάρι,  ο χρόνος αυτός  μπορεί να είναι διπλάσιος ή και τριπλάσιος γεγονός που επιβαρύνει την τελική ποιότητα των προϊόντων.

 

Τα φρέσκα μανιτάρια, ανάλογα με την ποικιλία τους, διατηρούνται στο ψυγείο στους  5- 7 C & μπορούν να καταναλωθούν πέρα των δέκα ημερών εφόσον δεν υπάρχουν πάνω τους σημάδια έντονης αλλοίωσης.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Τα μανιτάρια είναι αρχαίοι οργανισμοί που η παρουσία τους στη γη με βάση απολιθώματα που έχουν βρεθεί, χρονολογείται στα 400 εκατομμύρια χρόνια.

 

Τα μανιτάρια ήταν γνωστά από την αρχαιότητα τόσο για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες όσο και για τη γεύση τους. Για τους αρχαίους Έλληνες και τους Ρωμαίους αποτελούσαν εκλεκτή τροφή, ισάξια των θεών, ενώ στην αρχαία Αίγυπτο απεικονίσεις μανιταριών στόλιζαν τους τάφους των Φαραώ. Τον 18ο  αιώνα, η Γαλλία άρχισε την καλλιέργεια της βασικής ποικιλίας των μανιταριών που αγοράζουμε και καταναλώσουμε σήμερα.

 

Τα μανιτάρια είναι μια υγιεινή τροφή με λίγες θερμίδες και μεγάλη θρεπτική αξία. Περιέχουν λευκώματα και ινώδεις ουσίες, μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και ένζυμα και είναι φτωχά σε υδατάνθρακες και λίπη. Είναι νόστιμα αφού περιέχουν αρωματικές και γευστικές ουσίες.

Πως μεγαλώνουμε τα μανιτάρια
ΚΟΜΠΟΣΤ

ΚΟΜΠΟΣΤ

Το κομπόστ είναι το «υπόστρωμα» μέσα στο οποίο τα μανιτάρια μας θα μεγαλώσουν. Αποτελείται κυρίως από άχυρο σίτου. Η ανάμειξη του υποστρώματος διαρκεί 2 εβδομάδες, χρόνο στον οποίο τα διάφορα συστατικά μέσω ζυμώσεων μετατρέπονται σε τροφή για τον μύκητα του μανιταριού. Από το κομπόστ τα μανιτάρια θα πάρουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά τους.
Εμβολιασμός

Εμβολιασμός

Μετά την ζύμωση ακολουθεί η παστερίωση του υποστρώματος και στην συνέχεια εμβολιάζεται με το μυκήλιο – σπόρος μανιταριού. Το μυκήλιο είναι ότι είναι οι σπόροι για τα πράσινα φυτά. Το μυκήλιο αναπτύσσεται στο υπόστρωμα και για την σωστή ανάπτυξη του απαιτούνται απόλυτα ελεγχόμενες κλιματολογικές συνθήκες (θερμοκρασία, διοξείδιο του άνθρακα, υγρασία).
Επικάλυψη

Επικάλυψη

Στο υπόστρωμα πλέον τοποθετείται επικάλυψη πάχους 5 εκατοστών με βάση την Τύρφη. Αυτό επιτελεί 2 κρίσιμες λειτουργίες, διασφαλίζει την υγρασία στο κομποστ κατά την διάρκεια ανάπτυξης του μυκηλίου και αποτελεί το μέσο για να μεταφερθούν τα θρεπτικά συστατικά στην επιφάνεια του μανιταριού. Μετά την 16η μέρα μπορούμε να συλλέξουμε τα πρώτα μανιτάρια.
Συγκομιδή

Συγκομιδή

Όταν  τα μανιτάρια φτάσουν στο επιθυμητό μέγεθος που πρέπει για να τα συλλέξουμε τα τοποθετούμε απευθείας στη συσκευασία. Στους χώρους ανάπτυξης μεγαλώνουν 3 διαφορετικά είδη μανιταριών Αγάρικο (Agaricus) – Λευκά, καφέ (brown), Portobello (portobello είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των Brown). Τα μανιτάρια αναπτύσσονται πολύ γρήγορα σε αυτό το στάδιο και απαιτείται έγκαιρη πρόγνωση για την σωστή συλλογή τους. Πάνω από 4.000 κιλά μανιτάρια συλλέγονται με τα χέρια κάθε ημέρα.
Ολοκλήρωση Παραγωγής

Ολοκλήρωση Παραγωγής

Μόλις όλα τα μανιτάρια έχουν συλλεχθεί, ο χώρος ανάπτυξής τους πρέπει να εκκενωθεί προτού γεμίσει & ξεκινήσει η διαδικασία ξανά από την αρχή. Ένας τυπικός θάλαμος καλλιέργειας περιέχει περίπου 35 τόνους υπόστρωμα που πλέον θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εδαφοβελτιωτικό σε διάφορες αγροτικές καλλιέργειες. Το χρησιμοποιημένο κομπόστ μανιτάριων είναι ένα μείγμα γεμάτο θρεπτικά συστατικά και καλή οργανική ύλη.
Στο τραπέζι σας

Στο τραπέζι σας

Δουλεύουμε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι μόνο το καλύτερο δυνατό προϊόν φθάνει φρέσκο ​​στους πελάτες μας καθημερινά.